O nama

Muzička produkcija „Renome“ iz Bijeljine, osnovana 1993. godine, prva je diskografska kuća osnovana u Republici Srpskoj i jedna od najstarijih u Bosni i Hercegovni.
Držeći se izreke da muzika ne poznaje granice, 1996. godine inteziviramo diskografsku i koncertnu aktivnost i širom otvaramo vrata zainteresovanim muzičkim interpretatorima iz zemalja regiona (bivše Jugoslavije, pa i šire). Brzo smo postali značajan subjekt u muzičkoj industriji ovog pondeblja, kako u oblasti muzičke produkcije i objavljivanja izdanja, tako i estradne djelatnosti opšte.
Pored ekskluzivnih, vlastitih muzičkih audio i video izdanja u formatu najprije audio i video kaseta, potom CD-a i DVD-a, postali smo nezaobilazan subjekt na polju zastupanja i prodaje diskografskih izdanja najvećih izdavačkih kuća, kao i koprodukcijskog objavljivanja istih za BiH i druga tržišta.

Naročito značajna karakteristika najdužeg perioda djelovanja muzičke produkcije „Renome“ je briga o medijskoj prezentaciji vlastitih izdanja, autora i izvođača. Redovno šaljemo naše objavljene fonograme radio stanicama u BiH i regionu koje žele da ih emituju. Naše TV emisije – „Svijet Renomea“, „Zavičaju mili raju“, „Daj još jednu pjesmu“ i ,,Zapjevaj uživo“, emitovalo je preko 50 TV kanala u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, a gledaoci širom svijeta mogli su da ih prate preko satelitskog signala.

Epoha ekspanzije društvenih mreža, a naročito YouTube-a, postale su nezaobilazan, slobodno se može reči i najvažniji medij u svijetu muzičke prezentacije. S obzirom na to, danas se trudimo da sav naš izdavački i producentski opus učinimo dostupnim publici širom svijeta.

2018. godine, obilježavamo 25. godišnjicu od osnivanja, s namjerom i obavezom prema poštovaocima našeg rada, da nastavimo, budemo na usluzi svima Vama koji želite da snimite i objavite svoja muzička djela.

Muzička produkcija „Renome“ je do danas objavila više od 1 700 muzičkih, audio i video izdanja, te organizovala preko 1 200 koncerata, festivala, promocija i drugih muzičkih događaja.
Vaša podrška, dragi prijatelji, dodatno nas motiviše ka novim uspjesima i na tome smo Vam beskrajno zahvalni.

Stojimo Vam na usluzi!