In memoriam – Zoran Zoka Kulina

Novi sing Radeta Lukića – Tuguj sa mnom, Banja Luko
12/10/2021

         Prerano nam je, na vječni počinak, otišao još jedan bard, Zoran Zoka Kulina – jedinstveni i najautentičniji interpretator muzičkog fenomena etno prostora sarajevsko-romanijskog, poznatog i popularnog kao ciklus o ,,GARI’’.

            Zoka je, svojim moćnim, zavičajno obojenim glasom, karakterističnom harizmom i scenskim pokretom, briljantno donio i auditorijum osvojio svojom ,,GAROM’’, širom svijeta gdje žive ljudi koji pripadaju ili potiču sa ovih prostora.

             Zoran Kulina je skoro sav svoj diskografski opus povjerio Muzičkoj produkciji ,,Renome’’ i na tome ćemo mu ostati vječno zahvalni. Njegova čestita pojava, zdrava i bezazlena duhovitost, druželjubivost i plemenitost, plijenile su kako nas, iz esnafa, tako i oduševljenu publiku širom svijeta, gdje god je nastupao. Beskrajno je poštovao i izražavao zahvalnost svojim najbližim muzičkim saradnicima, kompozitorima, aranžerima i producentima: Slaviši Guji Slaji, Ljubi Kešelju, Perici Simonoviću i Slobodanu Seli Radivojeviću… Za našeg Zoku, vezani su mnogi estradni kurioziteti – njegovu ,,GARU’’, muzičku numeru koja je, kao studijski snimak, trajala trajala i po 15, 20 min, radio stanice su, u programu želja i čestitki, naručiocima prodavali na minute (3, 4, 5, 6…), zatim, plasman od punog kombija kaseta i CD-ova za Beogradsko tržište i mnogi drugi.

             Dragi naš Zoki, tvoj dragi lik, prostodušnost i umjetnička veličina, ostaće nam u vječnom sjećanju. Tvoje mjesto je na pijedestalu prve diskograske kuće u Republici Srpskoj, Tvoje i naše Muzičke produkcije ,,Renome”. Vječna Ti slava, hvala i laka zemlja rodna, dobri naš. Počivaj u miru.

                                                                                                                                                             Renome Produkcija